امروزه به مدد تکنولوژی ظرفهای متعددی در بازار وجود دارد که هر کدام بسته به مواد غذایی و نحوه آشپزی کارایی خود را دارند. ظرفهای از جنس آلومینیوم, استیل, مس، چدن در بازار وجود دارد. پس اگر مایل هستید که درباره هر کدام از این ظرفها و کارایی آنها اطلاعات بیشتری به دست بیاورید تا پایان این مقاله با ما باشید.
ظروف آلومینیومی که بیشترین فروش و کاربرد را در بازار و منازل دارند در ابعاد و اندازههای مختلف ساخته شدهاند. ظروف آلومینیوم به دلیل خاصیت ضد زنگی طول عمر بالا و انتقال حرارت مناسب از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.
به طور کلی دو نوع ظرف آلومینیوم در بازار موجود میباشد، ظروف آلومینیوم نرم با ضخامتهای مختلف در بازار عرضه میشوند و ظروف آلومینیوم خشک که به صورت مصطلح در بازار به ظروف چدنی یاد میشود. ظروف آلومینیوم نرم بسته به ضخامت آنها انتقال حرارت متفاوتی دارد به عنوان مثال ظروف روحی به دلیل نداشتن روکشهای نچسب معمولاً از ضخامت کمتری برخوردار هستند و به همین دلیل بسیار زود گرم و پس از اتمام آشپزی سریعتر دمای خود را از دست میدهند. و بلعکس، ظروف آلومینیومی نچسب هر چقدر ضخامت بالاتری داشته باشند طول عمر آنها در برابر حرارت بیشتر خواهد بود.
ظروف روحی به دلیل نداشتن روکش نچسب مناسب پخت و پز با غذاهای آبدار میباشند. هرچند که به دلیل ساخته شدن از آلومینیوم و طبق تحقیقاتی که انجام شده در اثر حرارت آلومینیوم به مقدار اندکی در غذا آزاد میشود و برای بدن مضر میباشد. پس بنابراین روکشهای نچسب سالم به دلیل محافظت غذا در برابر آلومینیوم گزینه مناسبتری خواهند بود. همچنین برای سرخ کردنیها نیز گزینه بسیار عالی هستند. هرچند این نکته حائز اهمیت است که مدامی روکشها آسیب ندیده باشند قابل استفاده هستند و پس از آسیب دیدن برای بدن مضرند و در غذا آزاد میشوند.
در مقابل ظروف استیل به دلیل واکنش بسیار پایین با مواد غذایی ایمن ترین ظروف از نظر بهداشتی و سلامت برای بدن میباشد و همچون مانند ظروف آلومینیوم، در اثر حرارت موادهای اسیدی در غذا آزاد نمیشوند. هرچند ظروف استیل ساده، مناسب برای پخت و پزهای مواد غذایی آبدار میباشند و در صورت پخت مواد سرخ کردنی، غذا به ظرف خواهد چسبید. هرچند امروزه با توسعه تکنولوژی ظروف استیلی به بازار آمدهاند که خاصیت نچسب بودن هم دارند هرچند به دلیل قیمت بسیار بالا در همه موارد مقرون به صرفه نخواهند بود. ظروف استیل عموما از یک صفحه آلومینیومی که حکم شعله پخش کن را دارد بر خوردار میباشد. این صفحه به واسطه لایهها و ضخامتی که دارد انتقال حرارت را به ظروف استیل تقسیم میکند و باعث یکسان داغ شدن تمام نقاط ظرف استیل می شود.
ظروفهای چدنی که در اصل از ترکیبات آلومینیوم و سایر مواد نظیر سیلیس و فسفات ساخته میشوند به دلیل ساختار خشک و مقاومت بیشتر نسبت به ظروف آلومینیوم نرم از محبوبیت خاص خود برخوردار هستند. این ظروف نیز با روکشهای نچسب یا خام نیز در بازار فروش میروند. ظروف چدنی در مقابل ضربات مقاومت بیشتری دارند و بسیار سختتر دفورمه میشوند. و همچنین به دلیل ضخامت بالاتر نسبت به ظروف آلومینیوم نرم انتقال حرارت پایینتر دارند و غذا ها را به صورت یکسان گرم نگه میدارند. و برای آشپزیهای با حرارت ملایم و متوسط بسیار مناسب هستند.
ظروف مسی نسبت به سایر ظروف در بازار از فراوانی کمتری برخوردار هستند که این امر را میتوان به دلیل گران بودن آلیاژ مس ذکر کرد. ظروف مس حتماً با پوششی از قلع ساخته شدهاند که خاصیت نچسب بودن غذا را تا حدودی به ظروفی مسی خواهند داد. هرچند روکشهای قلع مانند سایر روکشهای گرانیت یا تفلون نیاز به بازسازی پس از مدتی دارد. ظروف مسی با روکش قلع مناسب برای سرخ کردنی و آب پز مواد غذایی میباشد.
در هر صورت بسته به سلیقه، کارایی ظرف و نیاز، شما میتوانید از انواع ظرف استفاده های موجود در بازار استفاده بکنید.
بدون نظر